SCHOOLVAKANTIES.NL

Schoolvakanties Duitsland

Bekijk nu de schoolvakanties in Duitsland met schoolvakanties.nl

In Duitsland zijn er verschillende schoolvakanties gedurende het jaar. Deze vakanties zijn een geweldige gelegenheid voor ouders om quality time door te brengen met hun kinderen en samen leuke activiteiten te ondernemen. Hier zijn de verschillende schoolvakanties die je kunt verwachten in Duitsland:

1. Winterferien (februari/maart): Deze vakantie vindt plaats in de winter en varieert van de ene regio tot de andere. Het is een geweldige tijd om te genieten van wintersportactiviteiten zoals skiën, snowboarden of schaatsen.

2. Osterferien (april): Deze vakantie valt meestal samen met Pasen en duurt ongeveer twee weken. Het is een perfecte gelegenheid om met het gezin op reis te gaan en te genieten van de lentezon.

3. Pfingstferien (mei/juni): Deze vakantie vindt plaats rond Pinksteren en biedt ouders en kinderen de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van de mooie lenteperiode.

4. Sommerferien (juli/augustus): De zomervakantie is de langste vakantieperiode in Duitsland en duurt ongeveer zes weken. Dit is de perfecte tijd om een langere vakantie te plannen en te genieten van de zomerse activiteiten zoals zwemmen, wandelen of kamperen.

5. Herbstferien (oktober): Deze vakantie vindt plaats in de herfst en biedt gezinnen de mogelijkheid om te genieten van de prachtige herfstkleuren en activiteiten zoals het bezoeken van pompoenfestivals of het maken van herfstwandelingen.

6. Weihnachtsferien (december/januari): De kerstvakantie is een van de meest geliefde vakantieperiodes in Duitsland. Het is een tijd waarin gezinnen samenkomen, kerstmarkten bezoeken en genieten van de feestelijke sfeer.

Tijdens deze schoolvakanties zijn er tal van activiteiten en evenementen georganiseerd voor kinderen en gezinnen in heel Duitsland. Of je nu kiest voor een stedentrip, een vakantie aan zee of een avontuurlijke reis naar de bergen, er is voor elk gezin wel iets te doen tijdens de schoolvakanties in Duitsland.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Meer weten over de schoolvakanties in Duitsland

In Duitsland zijn er verschillende algemene vrije dagen die je kunt meemaken tijdens je reis. Deze vrije dagen zijn belangrijk voor de Duitse cultuur en geven je de kans om de lokale tradities en gebruiken te ervaren. Hier zijn enkele van de belangrijkste vrije dagen in Duitsland:

1. Nieuwjaarsdag (1 januari): Net als in veel andere landen wordt het nieuwe jaar in Duitsland gevierd met vuurwerk en feesten. Veel mensen brengen deze dag door met familie en vrienden.

2. Goede Vrijdag (vrijdag voor Pasen): Goede Vrijdag is een religieuze feestdag waarop veel Duitsers de kerk bezoeken en de kruisiging van Jezus herdenken. Het is ook een dag waarop veel mensen vrij nemen en genieten van een lang weekend.

3. Dag van de Arbeid (1 mei): Op deze dag vieren Duitsers de prestaties van de arbeidersklasse. Er zijn vaak parades, festivals en demonstraties door het hele land. Het is een dag waarop veel mensen vrij hebben en genieten van de lentezon.

4. Kerstmis (25 en 26 december): Kerstmis is een van de belangrijkste feestdagen in Duitsland. Het wordt gevierd met familiebijeenkomsten, kerstmarkten en het uitwisselen van cadeaus. Veel mensen hebben vrij op deze dagen om te genieten van de festiviteiten.

Naast deze algemene vrije dagen heeft elke deelstaat in Duitsland ook zijn eigen regionale vrije dagen. Deze kunnen variëren van de viering van de hereniging van Duitsland tot religieuze feestdagen zoals Pinksteren.

Het is belangrijk om te weten dat op deze vrije dagen veel winkels en restaurants mogelijk gesloten zijn, dus het is verstandig om van tevoren je reisplannen te controleren. Het kan ook drukker zijn op toeristische plekken, dus wees voorbereid op grotere menigtes.

Al met al zijn de algemene vrije dagen in Duitsland een geweldige gelegenheid om de lokale cultuur en tradities te ervaren. Of je nu de kerstmarkten wilt bezoeken of wilt genieten van een ontspannen dag in de lente, deze vrije dagen maken je reis naar Duitsland nog specialer.

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.