In Spanje zijn er verschillende schoolvakanties gedurende het jaar. Het is belangrijk om te weten wanneer deze vakanties plaatsvinden, vooral als je van plan bent om met je gezin op reis te gaan. Hier zijn de verschillende schoolvakanties in Spanje:

1. Kerstvakantie: De kerstvakantie begint meestal rond 22 december en duurt tot begin januari. Het is een populaire tijd voor gezinnen om samen te komen en vakantie te vieren.

2. Paasvakantie: De paasvakantie, ook wel Semana Santa genoemd, is een belangrijke vakantieperiode in Spanje. Het begint meestal in de week voor Pasen en duurt tot de week na Pasen. Veel mensen maken van deze gelegenheid gebruik om op vakantie te gaan.

3. Zomervakantie: De zomervakantie is de langste schoolvakantie in Spanje. Het begint meestal eind juni of begin juli en duurt tot begin september. Dit is de tijd waarin de meeste gezinnen op vakantie gaan en genieten van het warme weer en de stranden.

4. Herfstvakantie: De herfstvakantie vindt meestal plaats in de laatste week van oktober. Het is een korte vakantieperiode waarin gezinnen vaak uitstapjes maken of genieten van de herfstkleuren in de natuur.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze schoolvakanties bij het plannen van een reis naar Spanje, omdat het tijdens deze periodes druk kan zijn in toeristische gebieden en accommodaties snel volgeboekt kunnen raken. Zorg ervoor dat je je reis ruim van tevoren plant en de beschikbaarheid van accommodaties controleert.