SCHOOLVAKANTIES.NL

Schoolvakanties Portugal

Bekijk nu de schoolvakanties in Portugal met schoolvakanties.nl

In Portugal zijn er verschillende schoolvakanties gedurende het jaar. Dit is handig voor ouders die hun vakantie willen plannen en rekening willen houden met de vakanties van hun kinderen. Hier zijn de verschillende schoolvakanties in Portugal:

1. Kerstvakantie: Deze vakantie begint meestal rond 18 december en duurt tot begin januari. Het is een geweldige tijd om samen met het gezin te genieten van de feestdagen en misschien zelfs een reis te plannen naar een andere stad of land.

2. Carnavalsvakantie: Deze vakantie valt in februari of maart, afhankelijk van de datum van Carnaval. Het is een korte vakantie van ongeveer een week en biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan de festiviteiten en tradities die bij Carnaval horen.

3. Paasvakantie: De paasvakantie varieert elk jaar, afhankelijk van de datum van Pasen. Het is meestal een week vakantie en biedt gezinnen de gelegenheid om samen tijd door te brengen en misschien zelfs een reis te maken naar een zonnige bestemming.

4. Zomervakantie: De zomervakantie is de langste vakantieperiode in Portugal en begint meestal in juli en eindigt in september. Het is de perfecte tijd om te genieten van het warme weer en te ontspannen aan de kust of op het platteland.

Naast deze grote vakanties zijn er ook nog enkele korte vakanties gedurende het jaar, zoals de herfstvakantie en de krokusvakantie. Deze bieden ouders de mogelijkheid om een ​​korte vakantie te plannen en quality time door te brengen met hun kinderen.

Bij het plannen van een vakantie is het belangrijk om rekening te houden met deze schoolvakanties, omdat de prijzen van accommodaties en vliegtickets vaak hoger zijn tijdens deze periodes. Het is ook belangrijk om op tijd te boeken, omdat populaire bestemmingen snel vol kunnen raken tijdens de schoolvakanties.

Ik hoop dat deze informatie nuttig is bij het plannen van uw volgende vakantie in Portugal!

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Meer weten over de schoolvakanties in Portugal

In Portugal zijn er verschillende vrije dagen en feestdagen die je kunt meemaken tijdens je reis. Het is handig om hiervan op de hoogte te zijn, zodat je je bezoek aan Portugal kunt plannen en kunt genieten van de lokale festiviteiten.

Een van de belangrijkste feestdagen in Portugal is Dia de Portugal, oftewel de Dag van Portugal, die op 10 juni wordt gevierd. Deze dag herdenkt de dood van Luís de Camões, een beroemde Portugese dichter, en de dag van de Portugese gemeenschap. Op deze dag worden er vaak parades, concerten en andere culturele evenementen georganiseerd.

Een andere belangrijke feestdag is Dia de Santo António, de dag van Sint Antonius, op 13 juni. Deze dag wordt gevierd met veel vreugde en plezier, vooral in Lissabon. Er zijn traditionele processies, dansen en vuurwerkshows om de beschermheilige van de stad te eren.

Daarnaast zijn er ook religieuze feestdagen zoals Pasen en Kerstmis, die in heel Portugal worden gevierd. Tijdens deze periodes zijn er vaak speciale kerkdiensten en culturele evenementen om de feestdagen te vieren.

Het is ook belangrijk om te weten dat in Portugal de meeste winkels en restaurants op zondag gesloten zijn. Dit is een dag waarop de Portugezen tijd doorbrengen met familie en vrienden. Het kan handig zijn om je reisplannen hierop aan te passen en van tevoren te controleren welke winkels en restaurants open zijn op zondag.

Kortom, Portugal heeft een aantal belangrijke feestdagen en vrije dagen die je kunt ervaren tijdens je reis. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur en tradities te leren kennen en deel te nemen aan de festiviteiten. Vergeet niet om je reisplannen hierop af te stemmen en te genieten van de unieke ervaringen die Portugal te bieden heeft.

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.