SCHOOLVAKANTIES.NL

Schoolvakanties Griekenland

Bekijk nu de schoolvakanties in Griekenland met schoolvakanties.nl

Als u op zoek bent naar een bestemming waar u kunt genieten van zon, zee en cultuur, dan is Griekenland de perfecte keuze. Maar voordat u uw reis plant, is het belangrijk om rekening te houden met de schoolvakanties in het land.

Griekenland heeft verschillende schoolvakanties gedurende het jaar, waardoor het een populaire bestemming is voor gezinnen met kinderen. De belangrijkste schoolvakanties in Griekenland zijn:

1. Kerstvakantie: De kerstvakantie begint rond 20 december en duurt meestal tot begin januari. Dit is een geweldige tijd om naar Griekenland te reizen, omdat veel steden en dorpen prachtig versierd zijn en er speciale kerstmarkten en evenementen plaatsvinden.

2. Voorjaarsvakantie: De voorjaarsvakantie vindt meestal plaats in februari of maart, afhankelijk van de regio. Dit is een ideale tijd om het land te verkennen, aangezien het weer mild is en de toeristische drukte nog niet begonnen is.

3. Paasvakantie: De paasvakantie is een van de belangrijkste vakanties in Griekenland en valt meestal in april. Tijdens deze periode kunt u de unieke Griekse tradities en festiviteiten rond Pasen ervaren, zoals het bijwonen van een nachtelijke kerkdienst en het meedoen aan een paasvuur.

4. Zomervakantie: De zomervakantie in Griekenland begint meestal in juni en duurt tot september. Dit is de drukste tijd van het jaar, omdat veel gezinnen ervoor kiezen om tijdens deze periode te reizen. Het weer is warm en perfect voor een strandvakantie.

Het is belangrijk om te weten wanneer deze schoolvakanties plaatsvinden, omdat de prijzen van accommodaties en vluchten tijdens deze periodes vaak hoger zijn. Het is raadzaam om uw reis ruim van tevoren te plannen en te boeken om teleurstellingen te voorkomen.

Of u nu wilt genieten van de rustige sfeer tijdens de voorjaarsvakantie of de bruisende energie van de zomervakantie, Griekenland heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om uw reis goed voor te bereiden en te profiteren van de prachtige bestemmingen en activiteiten die het land te bieden heeft.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Meer weten over de schoolvakanties in Griekenland

In Griekenland zijn er verschillende algemene vrije dagen die je kunt meemaken tijdens je reis. Deze dagen zijn belangrijk voor de Griekse bevolking en bieden een unieke kans om de lokale cultuur en tradities te ervaren. Hier zijn enkele van de belangrijkste vrije dagen in Griekenland:

1. Pasen: Pasen is een van de belangrijkste religieuze feestdagen in Griekenland. Het wordt gevierd met veel enthousiasme en tradities. Tijdens deze periode kun je deelnemen aan processies, kerkdiensten bijwonen en genieten van heerlijk eten, zoals lamsvlees en traditionele zoetigheden zoals tsoureki (gevlochten paasbrood).

2. 25 maart – Onafhankelijkheidsdag: Op deze dag herdenkt Griekenland de onafhankelijkheid van het Ottomaanse Rijk in 1821. Er vinden parades en festiviteiten plaats in het hele land. Het is een geweldige gelegenheid om de trots en het patriottisme van de Grieken te ervaren.

3. 15 augustus – Maria Hemelvaart: Dit is een belangrijke religieuze feestdag waarop de Grieken de hemelvaart van de Maagd Maria vieren. Veel mensen gaan naar de kerk en er zijn vaak festivals en feesten in de dorpen en steden.

4. 28 oktober – Ochi-dag: Op deze dag herdenkt Griekenland het “nee” dat het land in 1940 zei tegen de Italiaanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er vinden parades en herdenkingsceremonies plaats en het is een dag waarop de Griekse geschiedenis wordt gevierd.

Naast deze specifieke vrije dagen zijn er ook andere feestdagen en festivals die je kunt meemaken tijdens je verblijf in Griekenland. Het is altijd een goed idee om je reis te plannen rond deze vrije dagen, zodat je kunt genieten van de lokale tradities en festiviteiten. Vergeet niet om wat van de traditionele Griekse gerechten te proeven en te genieten van de gastvrijheid van de Griekse bevolking tijdens deze speciale dagen!

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.