SCHOOLVAKANTIES.NL

Schoolvakanties Frankrijk

Bekijk nu de schoolvakanties in Frankrijk met schoolvakanties.nl

In Frankrijk zijn er verschillende schoolvakanties gedurende het jaar. Deze vakanties zijn een geweldige gelegenheid voor ouders om quality time door te brengen met hun kinderen en samen leuke activiteiten te ondernemen. Hier zijn de verschillende schoolvakanties in Frankrijk:

1. Kerstvakantie: Deze vakantie begint meestal rond de derde week van december en duurt ongeveer twee weken. Het is een geweldige tijd om samen met het gezin te genieten van de feestdagen en misschien zelfs een bezoek te brengen aan de prachtige kerstmarkten in steden als Parijs en Straatsburg.

2. Voorjaarsvakantie: Deze vakantie vindt plaats in februari of maart, afhankelijk van de regio. Het is een ideale tijd om te genieten van de wintersport in de Franse Alpen of de Pyreneeën. Veel gezinnen gaan skiën of snowboarden tijdens deze vakantieperiode.

3. Paasvakantie: Deze vakantie valt meestal in april en duurt ongeveer twee weken. Het is een prachtige tijd om te genieten van het ontluikende voorjaar in Frankrijk. Je kunt de bloeiende bloemen bewonderen in de tuinen van Versailles of een bezoek brengen aan de prachtige Franse kustlijn.

4. Zomervakantie: De zomervakantie begint meestal in juli en duurt ongeveer twee maanden. Dit is de langste vakantieperiode van het jaar en biedt gezinnen de mogelijkheid om langere reizen te maken. Of je nu wilt genieten van de prachtige stranden aan de Franse Rivièra of historische bezienswaardigheden wilt verkennen, de zomervakantie is de perfecte tijd om Frankrijk te verkennen.

5. Herfstvakantie: Deze vakantie vindt meestal plaats in oktober en duurt ongeveer twee weken. Het is een geweldige tijd om te genieten van de herfstkleuren in de Franse bossen of een bezoek te brengen aan de schilderachtige dorpjes in de Provence.

Tijdens deze schoolvakanties zijn er tal van activiteiten en evenementen georganiseerd voor kinderen en gezinnen in heel Frankrijk. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke sporten, culturele evenementen of gewoon quality time met je gezin, Frankrijk heeft voor elk wat wils tijdens de schoolvakanties.

Hier komt de intro

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Meer weten over de schoolvakanties in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Als je van plan bent om met je gezin naar Frankrijk te reizen, is het handig om op de hoogte te zijn van de algemene vrije dagen in het land.

In Frankrijk zijn er een aantal nationale feestdagen waarop de meeste mensen vrij zijn. Een van de bekendste feestdagen is 14 juli, ook wel bekend als de Franse nationale feestdag of Bastille Day. Op deze dag wordt de Franse revolutie gevierd en zijn er vaak parades, vuurwerkshows en andere festiviteiten in het hele land.

Een andere belangrijke feestdag in Frankrijk is 1 mei, oftewel de Dag van de Arbeid. Op deze dag worden er vaak demonstraties en protesten georganiseerd door vakbonden en arbeidersorganisaties. Veel mensen hebben vrij op deze dag en het is een goed moment om deel te nemen aan de lokale festiviteiten en evenementen.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere feestdagen in Frankrijk, zoals Kerstmis, Nieuwjaarsdag, Pasen en Pinksteren. Op deze dagen zijn veel winkels en bedrijven gesloten en zijn er vaak familiebijeenkomsten en feestelijke maaltijden.

Het is belangrijk om te weten dat de exacte data van de feestdagen kunnen variëren, dus het is altijd verstandig om de lokale kalender te raadplegen voordat je je reis plant. Daarnaast kunnen sommige regio’s in Frankrijk ook hun eigen regionale feestdagen hebben, dus het kan de moeite waard zijn om te onderzoeken of er speciale evenementen of festiviteiten zijn in de regio waar je naartoe gaat.

Kortom, als je met je gezin naar Frankrijk reist, is het handig om rekening te houden met de algemene vrije dagen in het land. Door op de hoogte te zijn van deze feestdagen kun je je reis plannen en ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van de Franse cultuur en tradities.

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.