SCHOOLVAKANTIES.NL

Schoolvakanties Tsjechië

Bekijk nu de schoolvakanties in Tsjechië met schoolvakanties.nl

In Tsjechië zijn er verschillende schoolvakanties gedurende het jaar. Hier zijn de belangrijkste vakanties waar ouders rekening mee moeten houden:

1. Kerstvakantie: De kerstvakantie begint meestal rond 23 december en duurt tot begin januari. Het is een geweldige tijd om met het hele gezin samen te zijn en te genieten van de feestdagen.

2. Voorjaarsvakantie: Deze vakantie valt meestal in februari of maart, afhankelijk van de regio. Het is een perfecte gelegenheid om te genieten van de winterse activiteiten, zoals skiën of snowboarden.

3. Paasvakantie: De paasvakantie duurt meestal ongeveer een week en valt rond de paasdagen. Het is een geweldige tijd om te genieten van het lentezonnetje en de prachtige natuur van Tsjechië te verkennen.

4. Zomervakantie: De zomervakantie begint meestal in juli en duurt tot eind augustus. Het is de langste vakantieperiode van het jaar en biedt gezinnen de mogelijkheid om te genieten van de warme zomermaanden en de vele outdoor-activiteiten die Tsjechië te bieden heeft.

Naast deze vakanties zijn er ook nog herfstvakanties en korte vakanties die gedurende het jaar plaatsvinden. Het exacte schema kan variëren afhankelijk van de regio en de school. Het is altijd een goed idee om de schoolkalender van uw kinderen te raadplegen om op de hoogte te blijven van de vakantiedata.

Of je nu van plan bent om tijdens de vakantieperiodes te reizen of gewoon op zoek bent naar activiteiten om te doen met je kinderen tijdens de vakantie, Tsjechië biedt tal van mogelijkheden. Van historische steden tot prachtige natuurparken, er is voor elk wat wils.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Schoolvakanties Tsjechië 2024 bekijkenMeer weten over de schoolvakanties in Tsjechië

In Tsjechië zijn er verschillende vrije dagen die je kunt meemaken tijdens je reis. Deze feestdagen bieden een unieke kans om de cultuur en tradities van het land te ervaren. Hier zijn enkele van de belangrijkste vrije dagen in Tsjechië:

1. Nieuwjaarsdag (1 januari): Net als in veel andere landen wordt het nieuwe jaar gevierd met vuurwerk en feestelijke evenementen. Het is een geweldige gelegenheid om samen te komen met vrienden en familie en te genieten van de festiviteiten.

2. Paasmaandag (maart/april): Pasen is een belangrijk religieus festival in Tsjechië en wordt gevierd met verschillende tradities. Een van de meest populaire is het versieren van paaseieren en het organiseren van paaseierjachten. Het is ook een tijd waarin veel mensen de kerk bezoeken en speciale paasmissen bijwonen.

3. Dag van de Arbeid (1 mei): Deze dag wordt gevierd ter ere van de arbeidersklasse. Veel mensen nemen de dag vrij en er worden verschillende evenementen en parades georganiseerd. Het is een geweldige gelegenheid om de lokale cultuur en tradities te ervaren.

4. Onafhankelijkheidsdag (28 oktober): Deze dag markeert de onafhankelijkheid van Tsjechoslowakije in 1918. Het wordt gevierd met verschillende festiviteiten, waaronder concerten, vuurwerk en historische re-enactments. Het is een geweldige kans om meer te leren over de geschiedenis van het land.

5. Kerstmis (24-26 december): Kerstmis is een van de belangrijkste religieuze feestdagen in Tsjechië. Het wordt gevierd met kerstmarkten, kerstconcerten en het uitwisselen van cadeaus. Een van de meest unieke tradities is het plaatsen van een kleine kerstboom op tafel, bekend als “Betlémské světlo” of Bethlehem Light.

Het is belangrijk om te weten dat tijdens deze vrije dagen veel winkels en attracties mogelijk gesloten zijn of beperkte openingstijden hebben. Het is een goed idee om van tevoren je reis te plannen en te controleren welke plaatsen open zijn tijdens deze dagen.

Of je nu geïnteresseerd bent in religieuze festivals, historische evenementen of gewoon wilt genieten van de feestelijke sfeer, Tsjechië biedt een verscheidenheid aan vrije dagen om van te genieten. Vergeet niet om de lokale tradities en gebruiken te respecteren en te genieten van je reis naar dit prachtige land!

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.