SCHOOLVAKANTIES.NL

Schoolvakanties België

Bekijk nu de schoolvakanties in België met schoolvakanties.nl

In België zijn er verschillende schoolvakanties gedurende het jaar. Deze vakanties zijn een geweldige gelegenheid voor ouders en kinderen om quality time door te brengen en te ontspannen. Hier zijn de verschillende schoolvakanties die in België worden gevierd:

1. Kerstvakantie: Deze vakantie begint rond de kerstdagen en duurt meestal twee weken. Het is een geweldige tijd om samen te zijn met familie en vrienden en te genieten van de feestelijke sfeer.

2. Krokusvakantie: Deze vakantie valt meestal in februari of maart en duurt ook ongeveer een week. Het is een perfecte gelegenheid om te genieten van winteractiviteiten zoals skiën of schaatsen.

3. Paasvakantie: Deze vakantie begint rond Pasen en duurt meestal twee weken. Het is een geweldige tijd om te genieten van de lente en de natuur te verkennen.

4. Zomervakantie: De zomervakantie is de langste vakantieperiode in België en begint meestal in juli en duurt tot eind augustus. Het is de perfecte tijd om te genieten van het mooie weer en op vakantie te gaan met het gezin.

5. Herfstvakantie: Deze vakantie valt meestal in oktober en duurt ongeveer een week. Het is een geweldige tijd om te genieten van de herfstkleuren en activiteiten te doen zoals wandelen of fietsen.

Tijdens deze schoolvakanties worden er vaak speciale evenementen en activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals zomerkampen, sportkampen en culturele activiteiten. Het is een geweldige gelegenheid om samen met het gezin nieuwe ervaringen op te doen en mooie herinneringen te creëren.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Meer weten over de schoolvakanties in België

In België zijn er verschillende vrije dagen en feestdagen die je kunt vieren tijdens je reis. Deze vrije dagen zijn geweldige gelegenheden om de lokale cultuur en tradities te ervaren, en om de bezienswaardigheden van het land te verkennen. Hier zijn enkele van de belangrijkste vrije dagen in België:

1. Nieuwjaarsdag (1 januari): Dit is de eerste dag van het jaar en wordt in België gevierd met vuurwerk, feesten en familiebijeenkomsten. Het is een geweldige gelegenheid om te genieten van de festiviteiten en om het nieuwe jaar in stijl te beginnen.

2. Paasmaandag: Deze vrije dag valt op de maandag na Pasen en markeert het einde van het paasweekend. Veel Belgen brengen deze dag door met familie en vrienden, en er worden vaak paaseieren verstopt en gezocht.

3. Dag van de Arbeid (1 mei): Op deze dag wordt de bijdrage van arbeiders en werknemers over de hele wereld gevierd. In België worden er vaak optochten en demonstraties georganiseerd om aandacht te vragen voor de rechten van werknemers.

4. Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart: Deze vrije dag valt altijd op een donderdag, veertig dagen na Pasen. Het markeert de hemelvaart van Jezus Christus volgens het christelijke geloof. Veel mensen maken van deze gelegenheid gebruik om een lang weekend weg te gaan of om deel te nemen aan religieuze vieringen.

5. Pinkstermaandag: Deze vrije dag valt op de maandag na Pinksteren, tien dagen na Hemelvaart. Het is een dag waarop veel mensen genieten van buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen of picknicken.

6. Nationale Feestdag (21 juli): Op deze dag wordt de Belgische nationale feestdag gevierd. Het is een belangrijke dag in de geschiedenis van België, omdat het de onafhankelijkheid van het land markeert. Er worden vaak parades, vuurwerk en andere festiviteiten georganiseerd.

7. Kerstmis (25 december): Kerstmis wordt in België gevierd met familiebijeenkomsten, cadeau-uitwisselingen en feestelijke maaltijden. Veel steden en dorpen zijn prachtig versierd met kerstverlichting en er worden kerstmarkten gehouden waar je kunt genieten van heerlijk eten, drinken en ambachtelijke producten.

Dit zijn slechts enkele van de vrije dagen en feestdagen in België. Het land heeft een rijke traditie en cultuur, en het vieren van deze dagen is een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten en de unieke sfeer van het land te ervaren. Zorg ervoor dat je je reis plant rond deze vrije dagen, zodat je kunt genieten van de festiviteiten en de lokale gebruiken kunt ontdekken.

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.