SCHOOLVAKANTIES.NL

Schoolvakanties Kroatië

Bekijk nu de schoolvakanties in Kroatië met schoolvakanties.nl

In Kroatië zijn er verschillende schoolvakanties gedurende het jaar. Hier is een overzicht van de vakanties die je kunt verwachten:

1. Kerstvakantie: Deze vakantie begint meestal rond 24 december en duurt tot begin januari. Het is een geweldige tijd om met het hele gezin te genieten van de feestdagen en misschien zelfs wat sneeuwpret te hebben in de bergen.

2. Voorjaarsvakantie: Deze vakantie valt meestal in februari of maart, afhankelijk van de regio. Het is een ideale tijd om te genieten van de nog steeds milde temperaturen en de prachtige natuur van Kroatië te verkennen.

3. Paasvakantie: De paasvakantie begint meestal een week voor Pasen en duurt tot een week na Pasen. Het is een geweldige gelegenheid om de traditionele paasvieringen in Kroatië mee te maken en te genieten van het lenteweer.

4. Zomervakantie: De zomervakantie is de langste vakantieperiode in Kroatië en begint meestal eind juni of begin juli en duurt tot eind augustus of begin september. Dit is de perfecte tijd om te genieten van de prachtige stranden, de heldere Adriatische Zee en de vele culturele evenementen die in het hele land plaatsvinden.

5. Herfstvakantie: De herfstvakantie valt meestal in oktober en is een geweldige tijd om te genieten van de prachtige herfstkleuren en milde temperaturen in Kroatië. Het is ook een goede gelegenheid om de drukte van het hoogseizoen te vermijden.

Houd er rekening mee dat de exacte data van de schoolvakanties kunnen variëren, afhankelijk van de regio en het schooljaar. Het is altijd een goed idee om de specifieke data te controleren voordat je je reis plant. Geniet van je vakantie in Kroatië!

Hier komt de intro

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Schoolvakanties Kroatië 2024 bekijken



Meer weten over de schoolvakanties in Kroatië

In Kroatië zijn er verschillende vrije dagen en feestdagen die je kunt ervaren tijdens je reis. Deze feestdagen zijn een geweldige gelegenheid om de rijke cultuur en tradities van het land te ontdekken. Hier is een overzicht van enkele van de belangrijkste vrije dagen in Kroatië:

1. Nieuwjaarsdag (1 januari): Net als in veel andere landen wordt het nieuwe jaar in Kroatië gevierd met vuurwerk, feesten en familiebijeenkomsten. Het is een geweldige tijd om de bruisende steden zoals Zagreb te bezoeken en de feestelijke sfeer te ervaren.

2. Pasen (variabele datum, meestal in maart of april): Pasen is een belangrijk religieus feest in Kroatië en wordt uitbundig gevierd. Kerken zijn versierd met bloemen en er zijn processies en speciale misvieringen. Het is ook een tijd waarin veel families samenkomen om te genieten van traditionele gerechten zoals lamsvlees en gekleurde eieren.

3. Dag van de Arbeid (1 mei): Deze dag wordt gevierd ter ere van de arbeiders en werknemers in Kroatië. Veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om een dagje vrij te nemen en te genieten van de lentezon. Er worden vaak festivals en evenementen georganiseerd, waar je kunt genieten van muziek, dans en lokale gerechten.

4. Onafhankelijkheidsdag (8 oktober): Deze dag markeert de onafhankelijkheid van Kroatië van Joegoslavië in 1991. Het is een nationale feestdag en er worden vaak parades, concerten en andere festiviteiten georganiseerd.

5. Kerstmis (25 en 26 december): Kerstmis wordt in Kroatië gevierd met religieuze diensten, kerstmarkten en feestelijke versieringen. Het is een tijd waarin families samenkomen om te genieten van traditionele gerechten zoals kalkoen, kroketten en honingkoekjes.

Naast deze vrije dagen zijn er ook regionale feestdagen die specifiek zijn voor bepaalde steden of regio’s in Kroatië. Het is altijd een goed idee om de lokale evenementenkalender te raadplegen om te zien welke feestdagen er tijdens je bezoek plaatsvinden.

Onthoud dat tijdens feestdagen sommige winkels, restaurants en bezienswaardigheden mogelijk gesloten zijn of aangepaste openingstijden hebben. Het is handig om hiermee rekening te houden bij het plannen van je reis. Geniet van je tijd in Kroatië en maak kennis met de unieke tradities en cultuur van het land tijdens deze speciale vrije dagen.

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.