SCHOOLVAKANTIES.NL

Schoolvakanties Cyprus

Bekijk nu de schoolvakanties in Cyprus met schoolvakanties.nl

Cyprus heeft verschillende schoolvakanties gedurende het jaar, waardoor het een geweldige bestemming is voor gezinnen met kinderen. Hier zijn de belangrijkste schoolvakanties die je kunt verwachten:

1. Kerstvakantie: Deze vakantie begint meestal rond de derde week van december en duurt tot begin januari. Het is een geweldige tijd om Cyprus te bezoeken, omdat het land prachtig versierd is met feestelijke lichten en er zijn veel evenementen en activiteiten voor het hele gezin.

2. Voorjaarsvakantie: Deze vakantie vindt meestal plaats in maart of april, afhankelijk van de regio. Het is een perfecte gelegenheid om te genieten van het aangename lenteweer op Cyprus. Je kunt samen met je kinderen genieten van de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en buitenactiviteiten.

3. Paasvakantie: De paasvakantie op Cyprus is een van de belangrijkste vakanties van het jaar. Het begint meestal een week voor Pasen en duurt tot na Pasen zelf. Het is een tijd van religieuze vieringen en tradities, maar ook van familiebijeenkomsten en feesten. Het is een geweldige gelegenheid om de rijke cultuur en tradities van Cyprus te ervaren.

4. Zomervakantie: De zomervakantie op Cyprus begint meestal in juni en duurt tot eind augustus. Het is de langste schoolvakantie van het jaar en biedt gezinnen de mogelijkheid om te genieten van de zon, zee en stranden van Cyprus. Er zijn tal van watersportactiviteiten, excursies en kindvriendelijke attracties om van te genieten.

5. Herfstvakantie: De herfstvakantie op Cyprus vindt meestal plaats in oktober. Het is een geweldige tijd om het eiland te bezoeken, omdat het weer nog steeds aangenaam is en er minder drukte is dan in de zomermaanden. Je kunt genieten van prachtige herfstkleuren, wandelingen in de natuur en culturele evenementen.

Of je nu wilt genieten van de feestelijke sfeer tijdens de kerstvakantie, het aangename lenteweer wilt ervaren tijdens de voorjaarsvakantie of wilt ontspannen op de stranden tijdens de zomervakantie, Cyprus heeft voor elk wat wils. Plan je reis en geniet van een onvergetelijke vakantie met je gezin!

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Meer weten over de schoolvakanties in Cyprus

Cyprus is een prachtige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en er zijn tal van bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud.

Wat betreft de algemene vrije dagen, Cyprus kent een aantal nationale feestdagen waarop de meeste mensen vrij hebben. Dit zijn onder andere Nieuwjaarsdag (1 januari), Grieks Orthodoxe Paasmaandag (variabele datum), Internationale Arbeidersdag (1 mei), Onafhankelijkheidsdag (1 oktober) en Kerstmis (25 en 26 december).

Tijdens deze feestdagen zijn veel winkels, restaurants en bezienswaardigheden mogelijk gesloten of hebben aangepaste openingstijden. Het is dus handig om hiermee rekening te houden bij het plannen van je reis naar Cyprus.

Naast de nationale feestdagen heeft Cyprus ook regionale feestdagen die alleen in bepaalde steden of dorpen worden gevierd. Deze kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de lokale tradities. Het is altijd interessant om de lokale cultuur te ervaren en deel te nemen aan de festiviteiten als je de kans krijgt.

Een van de populairste evenementen op Cyprus is het Limassol Carnaval, dat elk jaar in februari wordt gehouden. Dit kleurrijke festival trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld en biedt een levendige mix van parades, muziek, dans en kostuums.

Daarnaast zijn er het hele jaar door verschillende culturele evenementen en festivals op Cyprus, zoals muziekconcerten, kunsttentoonstellingen en traditionele dansvoorstellingen. Deze evenementen bieden een unieke kans om de lokale cultuur en tradities te ervaren.

Kortom, Cyprus is een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van ontspanning, cultuur en avontuur. Met zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en levendige festivals, is er altijd wel iets te doen en te ontdekken op dit eiland.

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.