SCHOOLVAKANTIES.NL

Kerstvakantie Rusland

Bekijk nu de datums voor de Kerstvakantie Rusland

Kerstvakantie in Rusland

Tradities en festiviteiten

– In Rusland wordt de kerstvakantie gevierd volgens de orthodoxe kalender, wat betekent dat het feest pas op 7 januari begint. Dit komt doordat de Russisch-Orthodoxe Kerk de Juliaanse kalender volgt.
– Een belangrijk onderdeel van de kerstvakantie in Rusland is het vieren van Kerstmis op 7 en 8 januari. Dit wordt gedaan met religieuze diensten en het bezoeken van de kerk.
– Een andere traditie tijdens de kerstvakantie is het zetten van een kerstboom, die versierd wordt met lichten, slingers en ornamenten. Ook worden er cadeautjes onder de boom gelegd.
– Op oudejaarsavond wordt er in Rusland uitgebreid feest gevierd. Er wordt veel vuurwerk afgestoken en er worden speciale gerechten gegeten, zoals oliebollen en kaviaar.
– Tijdens de kerstvakantie worden er verschillende winteractiviteiten georganiseerd, zoals schaatsen, ski‰n en slee‰n. Ook worden er vaak kerstmarkten gehouden waar je cadeautjes en traditionele Russische lekkernijen kunt kopen.

Reizen tijdens de kerstvakantie

– Veel Russen maken gebruik van de kerstvakantie om op reis te gaan. Populaire bestemmingen zijn de skigebieden in de Kaukasus en de Oeral.
– Ook steden als Moskou en Sint-Petersburg zijn geliefde bestemmingen tijdens de kerstvakantie. Hier kun je genieten van prachtig versierde straten, kerstmarkten en culturele evenementen.
– Het is aan te raden om ruim van tevoren je reis te plannen en accommodatie te boeken, aangezien de kerstvakantie een drukke periode is in Rusland.

Genieten van de winterse sfeer

– De kerstvakantie in Rusland is een uitgelezen kans om te genieten van de winterse sfeer. Met besneeuwde landschappen en gezellige feestelijkheden is het een bijzondere tijd van het jaar.
– Bezoekers kunnen deelnemen aan traditionele activiteiten, zoals het maken van sneeuwpoppen of het proeven van typisch Russische gerechten.
– Ook kun je genieten van de prachtige kerstverlichting en versieringen in de steden, die zorgen voor een betoverende sfeer.

Conclusie

De kerstvakantie in Rusland is een periode vol tradities, festiviteiten en winterse gezelligheid. Of je nu de religieuze aspecten van Kerstmis wilt ervaren, wilt genieten van winterse activiteiten of de prachtige versieringen in de steden wilt bewonderen, er is voor ieder wat wils tijdens de kerstvakantie in Rusland.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Kerstvakantie Rusland 2024 datums

Datum
31 december
1 januari
2 januari

Bekijk ook

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.