SCHOOLVAKANTIES.NL

Zomervakantie Nederland

Bekijk nu de datums voor de Zomervakantie Nederland

De zomervakantie in Nederland

1. Prachtige stranden

Nederland staat bekend om zijn prachtige stranden. Met een kustlijn van meer dan 500 kilometer is er voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar drukke stranden met gezellige strandtenten of juist naar rustige plekjes waar je kunt genieten van de natuur, Nederland heeft het allemaal. En met het warme zomerweer is er geen betere plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

2. Fietsen en wandelen

Nederland is een echt fiets- en wandelland. Met een uitgebreid netwerk van fietspaden en wandelroutes kun je tijdens de zomervakantie de prachtige natuur van Nederland verkennen. Van de uitgestrekte duinen tot de groene bossen en de schilderachtige dorpjes, er is altijd wel een mooie route te vinden. En met het mooie weer is het extra fijn om actief bezig te zijn in de buitenlucht.

3. Cultuur en geschiedenis

In Nederland is er ook op cultureel gebied veel te beleven. Van historische steden met prachtige architectuur tot musea vol kunst en geschiedenis, er is genoeg te ontdekken. Breng een bezoek aan de grachten van Amsterdam, verken de historische binnenstad van Utrecht of ontdek de sfeervolle straatjes van Maastricht. Ook zijn er talloze evenementen en festivals die tijdens de zomermaanden plaatsvinden, waardoor er altijd iets te doen is.

4. Wateractiviteiten

Met de vele meren, rivieren en kanalen in Nederland zijn er volop mogelijkheden voor wateractiviteiten. Ga zeilen, kano‰n of suppen op de Friese meren, maak een boottocht over de grachten van Amsterdam of ga zwemmen in een van de vele zwemwateren. Ook kun je op sommige plekken surfen of waterski‰n. Wat je ook kiest, er is genoeg waterpret te beleven tijdens de zomervakantie in Nederland.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Zomervakantie Nederland 2024 datums

table { width: 100%; border-collapse: collapse; } table, th, td { border: 1px solid black; padding: 8px; text-align: center; } @media screen and (max-width: 600px) { table { display: block; overflow-x: auto; } }
Jaar Zomervakantie
2022 9 juli – 21 augustus
2023 15 juli – 27 augustus
2024 13 juli – 25 augustus

Bekijk ook

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.