SCHOOLVAKANTIES.NL

Kerstvakantie Malta

Bekijk nu de datums voor de Kerstvakantie Malta

Kerstvakantie op Malta

Feestelijke sfeer

De kerstvakantie op Malta is een magische tijd van het jaar. Het eiland is gehuld in een feestelijke sfeer met prachtige versieringen, verlichte straten en gezellige kerstmarkten. De Maltezen zijn dol op kerst en vieren dit met veel enthousiasme.

Tradities en gebruiken

Op Malta zijn er verschillende traditionele gebruiken en rituelen tijdens de kerstperiode. Zo wordt er op kerstavond een speciale mis gehouden in de lokale kerken, waarbij het geboorteverhaal van Jezus wordt verteld. Na de mis gaan veel mensen naar huis om samen met familie en vrienden te genieten van een feestelijk diner.

Kerstmarkten

De kerstmarkten op Malta zijn een absolute must-visit tijdens de kerstvakantie. Op deze markten vind je talloze kraampjes met handgemaakte cadeaus, kerstversieringen en lokale lekkernijen. Daarnaast zijn er vaak optredens van lokale artiesten en kun je genieten van heerlijke warme drankjes zoals glhwein en warme chocolademelk.

Activiteiten en evenementen

Naast de kerstmarkten zijn er ook tal van andere activiteiten en evenementen tijdens de kerstvakantie op Malta. Zo worden er regelmatig concerten, theatervoorstellingen en vuurwerkshows georganiseerd. Daarnaast kun je ook genieten van winterse activiteiten zoals schaatsen op kunstijsbanen en het bezoeken van kerststallen.

Culinaire lekkernijen

Tijdens de kerstvakantie op Malta kun je volop genieten van heerlijke culinaire lekkernijen. Traditionele gerechten zoals lamsvlees, kalkoen en mince pies staan vaak op het menu. Daarnaast zijn er ook veel zoetigheden te vinden, zoals de bekende Maltese nougat en de zoete gebakjes genaamd qag?aq tal-g?asel.

Samen zijn met dierbaren

De kerstvakantie op Malta draait voornamelijk om het samenzijn met dierbaren. Families komen samen om te genieten van elkaars gezelschap en de feestelijke sfeer. Het is een tijd van warmte, liefde en het cre‰ren van mooie herinneringen.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Kerstvakantie Malta 2024 datums

Datum
24 december 2021
25 december 2021
31 december 2021
1 januari 2022

Bekijk ook

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.