SCHOOLVAKANTIES.NL

Meivakantie Luxemburg

Bekijk nu de datums voor de Meivakantie Luxemburg

Meivakantie in Luxemburg

Ontdek de prachtige natuur

Luxemburg is een land dat bekend staat om zijn adembenemende natuur. Tijdens de meivakantie is het dan ook de perfecte gelegenheid om de natuur van Luxemburg te ontdekken. Het land heeft vele mooie wandelroutes en fietspaden die je langs groene bossen, uitgestrekte velden en schilderachtige dorpjes leiden. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de prachtige Mllerthal-regio, ook wel bekend als het “Klein Zwitserland” van Luxemburg.

Historische steden en kastelen

Luxemburg heeft ook een rijke geschiedenis en dit is terug te zien in de vele historische steden en kastelen die het land rijk is. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de hoofdstad Luxemburg-Stad, waar je kunt dwalen door de smalle straatjes van de oude stad en genieten van het uitzicht vanaf de kazematten. Daarnaast zijn er ook tal van indrukwekkende kastelen te bezichtigen, zoals het Kasteel van Vianden en het Kasteel van Bourscheid.

Geniet van lokale lekkernijen

Tijdens je verblijf in Luxemburg is het zeker de moeite waard om te genieten van de lokale lekkernijen. Proef bijvoorbeeld de beroemde Luxemburgse wijn, die wordt geproduceerd in de Moezelvallei. Daarnaast staat Luxemburg ook bekend om zijn heerlijke kaas en chocolade. Breng een bezoek aan een lokale markt en proef de smaken van Luxemburg.

Leuke activiteiten voor het hele gezin

De meivakantie is een uitstekende gelegenheid om quality time door te brengen met het gezin. In Luxemburg zijn er tal van leuke activiteiten die geschikt zijn voor jong en oud. Bezoek bijvoorbeeld het pretpark Parc Merveilleux, waar je kunt genieten van attracties, dieren en shows. Of maak een avontuurlijke rit met de stoeltjeslift in Vianden en geniet van het prachtige uitzicht over de stad en de omgeving.

Praktische informatie

  • De meivakantie in Luxemburg valt meestal in de laatste week van april en de eerste week van mei.
  • Het weer in Luxemburg kan in deze periode vari‰ren, dus het is verstandig om kleding mee te nemen voor zowel warme als koudere dagen.
  • Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar in Luxemburg, vari‰rend van hotels tot campings en vakantiehuizen.
  • Het openbaar vervoer in Luxemburg is goed geregeld, waardoor je gemakkelijk van de ene naar de andere bestemming kunt reizen.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Meivakantie Luxemburg 2024 datums

Datum
1 mei 2022
2 mei 2022
3 mei 2022
4 mei 2022
5 mei 2022
6 mei 2022
7 mei 2022

Bekijk ook

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.