SCHOOLVAKANTIES.NL

Kerstvakantie Luxemburg

Bekijk nu de datums voor de Kerstvakantie Luxemburg

Kerstvakantie in Luxemburg

Tradities en festiviteiten

– Kerstmarkten: Tijdens de kerstvakantie zijn er talloze kerstmarkten te vinden in Luxemburg. Hier kun je genieten van sfeervolle kraampjes met handgemaakte ambachtelijke producten, lekkernijen en glhwein.
– Kerstconcerten: Luxemburg staat bekend om zijn rijke muzikale tradities. Tijdens de kerstvakantie worden er vele kerstconcerten georganiseerd, vari‰rend van klassieke muziek tot populaire kerstliederen.
– Lichtfestivals: Luxemburg wordt tijdens de kerstvakantie prachtig verlicht. Verschillende steden en dorpen organiseren lichtfestivals waarbij de straten en gebouwen versierd worden met kleurrijke lichtinstallaties.

Activiteiten en bezienswaardigheden

– Bezoek de kerstmarkt in de stad Luxemburg: Deze kerstmarkt is een van de grootste in het land en biedt een breed scala aan kraampjes met lokale producten en lekkernijen.
– Ontdek de kerststallenroute: In verschillende steden en dorpen in Luxemburg is er een kerststallenroute uitgestippeld. Hier kun je prachtige kerststallen bewonderen die door lokale kunstenaars zijn gemaakt.
– Ga schaatsen: Verschillende steden in Luxemburg hebben tijdelijke ijsbanen tijdens de kerstvakantie. Hier kun je samen met vrienden of familie genieten van het schaatsen op een sfeervolle locatie.

Culinair genieten

– Proef lokale specialiteiten: Tijdens de kerstvakantie kun je in Luxemburg genieten van heerlijke traditionele gerechten, zoals bouneschlupp (bonensoep), judd mat gaardebounen (gerookt varkensvlees met bonen) en kachk‚is (kaasfondue).
– Geniet van Luxemburgse wijnen: Luxemburg staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Tijdens de kerstvakantie kun je verschillende lokale wijngaarden bezoeken en genieten van een wijnproeverij.

Kortom, de kerstvakantie in Luxemburg biedt een scala aan tradities, festiviteiten en culinaire hoogstandjes. Of je nu wilt genieten van de sfeervolle kerstmarkten, de prachtige lichtfestivals wilt bewonderen of lokale gerechten wilt proeven, Luxemburg heeft voor ieder wat wils tijdens de feestdagen.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Kerstvakantie Luxemburg 2024 datums

Datum
20 december 2021
21 december 2021
22 december 2021
23 december 2021
24 december 2021
25 december 2021
26 december 2021
27 december 2021
28 december 2021
29 december 2021
30 december 2021
31 december 2021
1 januari 2022

Bekijk ook

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.