SCHOOLVAKANTIES.NL

Kerstvakantie Litouwen

Bekijk nu de datums voor de Kerstvakantie Litouwen

Kerstvakantie in Litouwen

Tradities en feestelijkheden

– Kerstavond, ook wel bekend als K??ios, is een belangrijke viering in Litouwen. Families komen bij elkaar om een feestelijke maaltijd te delen.
– Een traditioneel gerecht dat op Kerstavond wordt gegeten, is ‘k??iukai’. Dit zijn kleine, zoete broodjes die symbool staan voor vruchtbaarheid en overvloed.
– Op Kerstavond wordt er ook een extra stoel aan tafel gezet voor een onverwachte gast. Dit symboliseert gastvrijheid en het verwelkomen van vreemden.
– Een andere traditie is het zingen van kerstliederen, genaamd ‘k??i? giesm?s’, rond de kerstboom. Dit wordt gedaan om de geboorte van Jezus te vieren.

Activiteiten en evenementen

– Tijdens de kerstvakantie worden er in verschillende steden in Litouwen kerstmarkten georganiseerd. Hier kun je genieten van traditionele gerechten, handgemaakte ambachten en kerstcadeaus.
– In Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, wordt er een kerstboom opgezet op het Kathedraalplein. Deze boom is vaak prachtig versierd en trekt veel bezoekers aan.
– Een populaire activiteit tijdens de kerstvakantie is schaatsen. Op verschillende plekken in Litouwen worden er tijdelijke ijsbanen opgezet waar zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten van deze winterse sport.

Winterse landschappen

– Tijdens de kerstvakantie is Litouwen bedekt met een laag sneeuw, wat zorgt voor prachtige winterse landschappen.
– Nationale parken zoals het Auk?taitija National Park en het Curonian Spit National Park zijn perfecte bestemmingen om te genieten van de natuur en winteractiviteiten zoals wandelen en langlaufen.

Conclusie

De kerstvakantie in Litouwen is een tijd van tradities, feestelijkheden en winterse activiteiten. Of je nu geniet van een traditionele maaltijd met je familie, een kerstmarkt bezoekt of de prachtige winterlandschappen verkent, er is voor iedereen iets te beleven tijdens deze bijzondere tijd van het jaar.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Kerstvakantie Litouwen 2024 datums

Datum
23 december 2022
24 december 2022
25 december 2022
26 december 2022
31 december 2022
1 januari 2023

Bekijk ook

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.