SCHOOLVAKANTIES.NL

Kerstvakantie Sloveni‰

Bekijk nu de datums voor de Kerstvakantie Sloveni‰

Kerstvakantie in Sloveni‰

Sfeervolle kerstmarkten

– Ljubljana, de hoofdstad van Sloveni‰, wordt tijdens de kerstvakantie omgetoverd tot een sprookjesachtige bestemming. De stad is versierd met prachtige kerstverlichting en op verschillende pleinen worden gezellige kerstmarkten gehouden. Hier kun je genieten van lokale lekkernijen, handgemaakte souvenirs kopen en luisteren naar live muziek.

– Maribor, de op een na grootste stad van Sloveni‰, staat bekend om zijn betoverende kerstmarkt. Hier kun je rondstruinen tussen de kraampjes vol ambachtelijke producten, zoals kerstversieringen, kerststallen en traditionele Sloveense gerechten.

Winterse activiteiten

– Sloveni‰ biedt volop mogelijkheden voor winterse activiteiten tijdens de kerstvakantie. Zo kun je gaan ski‰n of snowboarden in de prachtige skigebieden zoals Kranjska Gora, Vogel en Rogla.

– Als je liever iets rustigers wilt doen, kun je gaan schaatsen op een van de vele ijsbanen die in de steden worden opgezet. Ook kun je een winterse wandeling maken door de betoverende landschappen van de Julische Alpen of het Triglav Nationaal Park.

Culinaire tradities

– Tijdens de kerstvakantie kun je in Sloveni‰ genieten van de traditionele kerstgerechten. Een populair gerecht is potica, een zoete rolcake gevuld met noten, rozijnen en andere lekkernijen. Daarnaast worden er vaak verschillende soorten vlees, zoals varkensvlees en gevogelte, geserveerd met aardappelen en groenten.

– Ook het proeven van lokale wijnen mag niet ontbreken tijdens de kerstvakantie in Sloveni‰. Het land staat bekend om zijn uitstekende wijngaarden en je kunt dan ook diverse wijnproeverijen bijwonen.

Feestelijke tradities

– Sloveni‰ heeft verschillende feestelijke tradities tijdens de kerstvakantie. Een van de bekendste is het zingen van kerstliederen, genaamd “koledovanje”. Groepen mensen gaan van huis tot huis om kerstliederen te zingen en worden beloond met snoep of geld.

– Ook het bijwonen van een traditionele kerstmis in een van de prachtige kerken van Sloveni‰ is een bijzondere ervaring. De kerken zijn prachtig versierd en er worden speciale kerstmissen gehouden.

Kortom, de kerstvakantie in Sloveni‰ biedt een combinatie van sfeervolle kerstmarkten, winterse activiteiten, culinaire tradities en feestelijke tradities. Een ideale bestemming om de kerstdagen door te brengen.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Kerstvakantie Sloveni‰ 2024 datums

Datum
24 december 2022
25 december 2022
26 december 2022
27 december 2022
28 december 2022
29 december 2022
30 december 2022
31 december 2022
1 januari 2023

Bekijk ook

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.