Uit eten in Ierland kost gemiddeld tussen de €15 en €30 per persoon voor een hoofdgerecht in een middenklasse restaurant, afhankelijk van locatie en type eetgelegenheid.
In grote steden zoals Dublin en Galway liggen de prijzen doorgaans hoger dan in kleinere steden,dorpen en landelijke gebieden. Een driegangenmenu in een doorsnee restaurant in Dublin kost tussen de €25 en €35 per persoon; vergelijkbare restaurants in Cork hanteren prijzen rond de €20 à €30 per persoon.
voor meer betaalbare eetgelegenheden bieden pubs zoals O’Neill’s in Dublin maaltijden aan vanaf €10 tot €15 per gerecht. De bekende pubketen Wetherspoon, aanwezig in Dublin en Cork, heeft maaltijden vanaf €8,50 tot ongeveer €15.
Restaurantketens zoals Milano (de Ierse variant van PizzaExpress) rekenen gemiddeld €12 tot €18 voor een pizza of pastagerecht. Fastfoodopties, zoals een Big Mac-menu bij McDonald’s, kosten ongeveer €8, een prijs vergelijkbaar met buurland Verenigd Koninkrijk (€7,50) en iets hoger dan in nederland (€7,25).
hogere prijsklasse restaurants, zoals het bekroonde Chapter One en Patrick Guilbaud in Dublin met Michelin-sterren, rekenen beduidend hogere bedragen: menu’s variëren hier van €100 tot ruim €200 per persoon, exclusief drankjes. Vergelijkbare Michelin-ervaringen in Nederland, bijvoorbeeld bij Librije’s Zusje in Amsterdam, hebben vergelijkbare prijzen vanaf €145 per persoon.
Drankprijzen in restaurants en pubs bedragen gemiddeld tussen €5 en €6 voor een halve liter lokaal bier, zoals Guinness, en €6 à €8 voor een glas wijn. Frisdrankprijzen liggen rond €2,50 tot €3,50 per glas.
Meer gedetailleerde en actuele prijzen zijn te vinden via websites zoals Numbeo en Tripadvisor, waar gebruikers regelmatig hun ervaringen en prijzen delen.