SCHOOLVAKANTIES.NL

Voorjaarsvakantie Ierland

Bekijk nu de datums voor de Voorjaarsvakantie Ierland

Voorjaarsvakantie in Ierland

Ontdek de prachtige natuur

Tijdens de voorjaarsvakantie is Ierland een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Het land staat bekend om zijn adembenemende landschappen, met groene heuvels, ruige kliffen en prachtige meren. Maak een wandeling door de indrukwekkende Wicklow Mountains of verken de schilderachtige kustlijn van de Wild Atlantic Way. Geniet van de rust en stilte in de uitgestrekte natuurgebieden en maak kennis met de rijke flora en fauna van Ierland.

Bezoek historische bezienswaardigheden

Ierland heeft een rijke geschiedenis en tijdens de voorjaarsvakantie is er genoeg tijd om de vele historische bezienswaardigheden te ontdekken. Breng een bezoek aan de oude kastelen, zoals het imposante Blarney Castle of het mysterieuze Ross Castle. Verdiep je in de Keltische geschiedenis bij de indrukwekkende ru‹nes van de Rock of Cashel of bewonder de eeuwenoude Keltische kruisen op het eiland Iona. Ierland biedt een schat aan historische plekken die je terugvoeren in de tijd.

Geniet van traditionele muziek en cultuur

Ierland staat bekend om zijn levendige muziek- en cultuurscene. Tijdens de voorjaarsvakantie kun je genieten van traditionele Ierse muziek in de gezellige pubs. Laat je meeslepen door de vrolijke klanken van de viool, tin whistle en bodhr n en dans mee op de opzwepende ritmes. Daarnaast kun je kennismaken met de rijke Ierse cultuur door een bezoek te brengen aan musea, galerie‰n en theaters. Ontdek de verhalen achter beroemde Ierse schrijvers, zoals James Joyce of Oscar Wilde, en laat je inspireren door de Ierse kunst en literatuur.

Proef de lokale keuken

De voorjaarsvakantie is ook een uitgelezen kans om de heerlijke Ierse keuken te ontdekken. Proef traditionele gerechten, zoals Irish stew, colcannon en soda bread, bereid met verse lokale ingredi‰nten. Breng een bezoek aan de gezellige markten en proef de ambachtelijke kazen, gerookte zalm en verse oesters. Daarnaast kun je genieten van een pint Guinness in een van de vele traditionele Ierse pubs en je laten verwarmen door de gastvrijheid van de Ieren.

Activiteiten voor het hele gezin

De voorjaarsvakantie in Ierland biedt ook volop mogelijkheden voor gezinsuitjes. Maak een boottocht naar de Aran Islands en verken de prachtige stranden en ru‹nes. Bezoek een van de vele dierentuinen en maak kennis met de unieke Ierse dieren, zoals de rode eekhoorn en de Ierse wolfshond. Daarnaast zijn er tal van avontuurlijke activiteiten, zoals kajakken, paardrijden en fietsen, die je samen met het gezin kunt ondernemen. Ierland is een bestemming waar jong en oud zich geen moment zullen vervelen.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Voorjaarsvakantie Ierland 2024 datums

Datum
15 februari 2022
16 februari 2022
17 februari 2022
18 februari 2022
19 februari 2022
20 februari 2022
21 februari 2022

Bekijk ook

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.