SCHOOLVAKANTIES.NL

Kerstvakantie Denemarken

Bekijk nu de datums voor de Kerstvakantie Denemarken

Kerstvakantie in Denemarken

Tradities en activiteiten

– Kerstmarkten: Tijdens de kerstvakantie zijn er in Denemarken talloze kerstmarkten te vinden. Hier kun je genieten van glhwein, Deense lekkernijen en ambachtelijke producten.
– Lucia-optochten: Op 13 december wordt in Denemarken het Luciafeest gevierd. Dit wordt gevierd met optochten van meisjes en jonge vrouwen die kaarsen dragen en traditionele liederen zingen.
– Kerstboomverbranding: Op 1 januari worden in veel steden en dorpen kerstboomverbrandingen georganiseerd. Dit is een traditioneel gebruik om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te verwelkomen.

Reisbestemmingen

– Kopenhagen: De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, is tijdens de kerstvakantie prachtig versierd. Je kunt er genieten van de kerstsfeer op de Tivoli Tuinen, waar je schaatsen kunt huren en kunt genieten van de vele lichtjes.
– Aarhus: Deze stad in Jutland staat bekend om zijn gezellige kerstmarkt. Hier kun je lokale specialiteiten proeven en genieten van live muziek en entertainment.
– Odense: De geboorteplaats van de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is tijdens de kerstvakantie een magische bestemming. Bezoek het H.C. Andersen Huis en geniet van de kerstsfeer in de oude binnenstad.

Weer en natuur

– Sneeuw: Hoewel sneeuw niet gegarandeerd is tijdens de kerstvakantie in Denemarken, kan het landschap bedekt zijn met een laagje sneeuw, wat zorgt voor een sprookjesachtige sfeer.
– Strandwandelingen: Denemarken heeft prachtige stranden die ook in de winter de moeite waard zijn. Maak een wandeling langs de kust en geniet van de frisse zeelucht.
– Natuurparken: Denemarken heeft verschillende nationale parken waar je kunt wandelen en genieten van de natuur. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Park Thy of het Nationaal Park Mols Bjerge.

Culinair genieten

– Sm›rrebr›d: Dit traditionele Deense gerecht bestaat uit roggebrood belegd met verschillende soorten vis, vlees of kaas. Probeer tijdens de kerstvakantie zeker een sm›rrebr›d in een lokaal restaurant.
– Gl›gg: Gl›gg is een warme, gekruide wijn die vaak tijdens de kerstperiode wordt gedronken. Het is heerlijk om op te warmen na een winterse dag.
– ’bleskiver: Deze kleine, ronde pannenkoekjes worden vaak gegeten tijdens de kerstperiode. Ze worden geserveerd met poedersuiker en jam en zijn een echte lekkernij.

De kerstvakantie in Denemarken biedt volop mogelijkheden om te genieten van tradities, prachtige steden, natuur en culinaire hoogstandjes.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Kerstvakantie Denemarken 2024 datums

Datum
20 december 2021
21 december 2021
22 december 2021
23 december 2021
24 december 2021
25 december 2021
26 december 2021
27 december 2021
28 december 2021
29 december 2021
30 december 2021
31 december 2021
1 januari 2022

Bekijk ook

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.