SCHOOLVAKANTIES.NL

Kerstvakantie Bulgarije

Bekijk nu de datums voor de Kerstvakantie Bulgarije

Kerstvakantie in Bulgarije

Tradities en feestelijkheden

– Kerstmis in Bulgarije wordt gevierd op 25 december volgens de Gregoriaanse kalender.
– Een van de belangrijkste tradities is het bereiden van een kerstmaaltijd op kerstavond, genaamd “Badnik”. Dit bestaat uit verschillende gerechten, waaronder gevulde koolbladeren, bonensoep en gebakken vis.
– Tijdens de kerstnacht gaan veel Bulgaren naar de kerk voor de middernachtmis, waar ze kaarsen aansteken en bidden.
– Na de kerstnacht begint het feestelijke seizoen en worden er verschillende culturele evenementen georganiseerd, zoals concerten, theatervoorstellingen en kerstmarkten.

Winteractiviteiten

– Bulgarije staat bekend om zijn prachtige berglandschappen, wat het een populaire bestemming maakt voor wintersportliefhebbers.
– Skigebieden zoals Bansko, Borovets en Pamporovo bieden uitstekende pistes en faciliteiten voor ski‰n, snowboarden en andere winterse activiteiten.
– Naast ski‰n en snowboarden kunnen bezoekers ook genieten van sneeuwwandelingen, sneeuwschoenwandelen en slee‰n in de bergen.
– Voor degenen die liever niet in de bergen verblijven, zijn er ook stedelijke gebieden zoals Sofia en Plovdiv waar men kan genieten van winterse sfeer, met verlichte straten, kerstversieringen en ijsbanen.

Feestelijke sfeer

– Tijdens de kerstvakantie is Bulgarije prachtig versierd met kerstverlichting, kleurrijke ornamenten en feestelijke decoraties.
– Veel steden en dorpen organiseren kerstmarkten waar bezoekers lokale ambachten, traditionele lekkernijen en cadeaus kunnen kopen.
– Er zijn ook verschillende culturele evenementen en concerten die plaatsvinden tijdens deze periode, waardoor de feestelijke sfeer nog verder wordt versterkt.
– Bulgaren genieten van het samenzijn met familie en vrienden tijdens de kerstvakantie, waarbij ze traditionele gerechten delen, cadeaus uitwisselen en genieten van elkaars gezelschap.

Wil je adverteren?

Wij hebben een groot bereik aan bezoekers welke je kan bereiken met Schoolvakanties.nl. Ideaal als jouw doelgroep bijvoorbeeld vakantie is.

Kerstvakantie Bulgarije 2024 datums

Datum
24 december 2021
25 december 2021
26 december 2021
31 december 2021
1 januari 2022

Bekijk ook

Het laatste nieuws

Wij houden het laatste nieuws bij over de schoolvakanties of geven onze adverteerders de ruimte om wat te vertellen.