Schoolvakanties Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijg, ook wel Groot-Britannië is een groot eiland ten westen van Nederland. Groot-Brittannië bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. De hoofdstad van het geheel is Londen. Het weer is overwegend regenachtig, maar de zomer is vergelijkbaar met Nederland. Groot-Britannië staat bekend als erg groen, maar bomen hoef je niet te verwachten. Door de grote populatie is er veel bos gekapt, nog maar 9% van het land bestaat uit bos. In de zomer is zijn er wel prachtige groene heuvels, velden en fjorden te vidnen. De weskust staat bekend om enorme angstaanjagende kliffen die zeker het bekijken waard zijn. Ben je op zoek naar een busreis Londen? Kijk dan op Busreizen.nl. Ook indien je geen georganiseerde busreis wilt, maar wel met de bus naar Londen wilt reizen kun je daar terecht.

Algemene informatie

Grensdocumenten:
Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart is vereist. De controles bij binnenkomst in het land zijn vrij streng. Het land verlaten is wat makkelijker.

Munteenheid:
De Britse Pond wordt als munteenheid gevoerd. Deze munt is over het algemeen een stukje duurder dan de Euro. Groot-Britannië, en dan met name Engeland, is dan ook een dure vakantiebestemming. Toch moet dat je niet tegen houden om een bezoekje te brengen aan deze prachtige regio. Overal kan bij geldautomaten gepint worden en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Luchthavens:
Birmingham, Bristol, Cardiff, Manchester, Glasgow, Edinburgh , Newcastle of Londen. Groot Brittanië is ook uitstekend per ferry te bereiken.

Electriciteit:
230V.