Schoolvakanties Oostenrijk

Oostenrijk heeft enorm kunnen profiteren van de populariteit van wintersport. Binnen Europa is Oostenrijk het populairste land voor wintersport en dat is niet voor niks. De Alpen bieden hier geweldige omstandigheden voor met bergtoppen tot bijna 4000 meter hoogte. Tijdens de schoolvakanties tussen december en april ligt er vrijwel altijd sneeuw. Ook tijdens de zomer is Oostenrijk echter steeds populairder aan het worden. Met name mensen die van actieve vakanties houden met veel wandelen en fietsen zijn hier op hun plaats. De bergen bieden hier alle ruimte voor en hotels in de bergregio’s zijn gedurende de zomer niet erg duur. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en erg populair als romantische stedentrip bestemming. Het bekende prater park en andere culturele hotspots liggen hieraan ten grondslag. De voertaal is Duits, maar sommige mensen spreken ook Engels. De laatste jaren neemt het aantal Engels sprekende mensen toe, met name op toeristische locaties.

Algemene informatie

Grensdocumenten en betalen:
Zoals vrijwel overal in Europa heb je ook in Oostenrijk een geldige ID kaart of paspoort nodig. De munteenheid is gelukkig gewoon de Euro en overal kan je betalen met pinpassen en creditcards.

Prijsniveau:
De prijzen liggen op gelijke hoogte met Nederland. Echter kan het in toeristische gebieden soms iets duurder zijn, met name in de winter.

Reisseizoen:
Het toeristische seizoen loopt eigenlijk het gehele jaar door. Zowel in de zomer als winter kun je dus terecht in Oostenrijk. Van december t/m april het wintersportseizoen.