Schoolvakanties Ierland

Ierland staat in Nederland bekend als een land waar het eigenlijk altijd nat en elledig is. Hoewel er inderdaad relatief veel neerslag valt is Ierland erg mooi om te bezoeken. Je hoeft niet te rekenen op heerlijke zandstranden om een kleurtje te krijgen, maar heuvelachtige landschappen die als ruig te bestempelen zijn zeker wel. Door de vele neerslag noemt men Ierland soms ook wel ‘Het Groene Eiland’. Onder motorrijders en wandelaars is Ierland absoluut wel populair. Ook stedentrips naar Dublin zijn steeds populairder aan het worden door de goedkope vliegtickets van Ryanair. Breng je een bezoek aan Ierland tijdens de Schoolvakanties? Ga dan ook zeker eens naar een echte Ierse pub en proef het schuimloze bier!

Algemene informatie

Grensdocumenten:
Om het land binnen te komen is een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Vergeet deze dus niet, want zonder kom je echt het land niet in. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan je in Ierland gewoon betalen met de Euro. Verder is pinnen of betalen met creditcard geen probleem.

Prijsniveau:
De prijzen liggen in Ierland iets hoger dan in Nederland. Schrikbarende verschillen zijn het echter niet. Daarom is een stedentrip Dublin zeker het overwegen waard.

Reisseizoen:
Afhankelijk van je reisdoel is Ierland het hele jaar door te bezoeken. Wil je lekker naar buiten en genieten van het mooie groene landschap? Bezoek Ierland dan in de zomermaanden.