Herfstvakantie 2018

Voor de herfstvakantie van 2018 is er een opdeling gemaakt tussen zuid en noord / midden. Zuid heeft als eerste vakantie vanaf 13 oktober tot en met 21 oktober. Daarna komen de regio's noord en midden van 20 oktober tot en met 28 oktober.

Wanneer is de herfstvakantie 2018?


De herfstvakantie data bestaan uit adviesdata. Scholen mogen hier dus van afwijken, hoewel de meeste dat niet zullen doen. Navraag doen bij uw school kan dus verstandig zijn.


De herfstvakantie Nederland 2018 valt, net als normaal, in oktober. De oorsprong van de herfstvakantie ligt bij de aardappel. Toen de boeren vroeger nog niet voorzien waren van luxe machines voor het oogsten van de aardappels waren alle helpende handen nodig voor het oogsten. De kinderen kregen dus een weekje vrij van school zodat iedereen kon meehelpen op het land. Inmiddels is dit uiteraard niet meer nodig, maar de vakantie is niet meer weg te denken en hoort bij Nederland. De regio's noord, midden en zuid hebben door de vakantiespreiding niet tegelijk herfstvakantie 2018. Bekijk op deze site wanneer uw regio aan de beurt is.