Schoolvakanties Griekenland

Griekenland is een heerlijke zonbestemming vergelijkbaar met Turkije. Bijzonder aan Griekenland zijn de talloze eilanden met prachtige natuur en een heerlijk klimaat. De financiële situatie van het land is de afgelopen jaren niet erg goed geweest, maar tijdens je vakantie zul je daar weinig van merken. Je kunt gewoon betalen met de Euro. Met name tijdens de schoolvakanties in Griekenland is het aan de kustregio’s lekker druk. De populairste van de 1500 eilanden zijn Chios, Corfu, Kos, Kreta, Lesbos en Rhodos. Griekenland is dan wel vier keer groter dan ons kikkerlandje, toch wonen er slechts 10 miljoen inwoners. Athene is de hoofdstad van dit prachtige land en de oorsprong van de Olympische Spelen.

Algemene informatie

Grensdocumenten:
Eigenlijk komen vrijwel alle toeristen in Griekenland met het vliegtuig aan. Desondanks willen we hier benadrukken dat het belangrijk is een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen.

Betaalmiddelen:
Pinautomaten zijn redelijk schaars op veel plekken in Griekenland. We adviseren dan ook om redelijk wat cash mee te nemen en een creditcard als Visa of Mastercard mee te nemen. Let op: banken zijn vaak maar tot een uur of 14:00 geopend, wees er dus op tijd bij!

Reisseizoen:
Omdat het klimaat erg warm is in Griekenland is het toeristische seizoen vrij land. Vanaf april tot en met oktober kan je al een zonvakanie boeken tijdens de schoolvakanties. Ga je voor zon? Dan kan je het beste in juni/juli gaan.