Schoolvakanties Frankrijk

Frankrijk is circa 13 keer groter dan Nederland en heeft een geweldig klimaat en landschap. Van bergen tot meren en een prachtige kust. Frankrijk heeft werkelijk alles. Het is dan ook niet gek dan Frankrijk al jaren één van de populairste vakantiebestemmingen is voor Nederlanders. Met name campings zijn in deze regio erg populair. Frankrijk grenst aan maar liefst acht buurlanden, namelijk België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Andorra, Spanje en Monaco. De hoofstad is het alam geroemde Parijs, de stad van de liefde. De hoogste bergtop van Europa is ook in Frankrijk te vinden. Dat is namelijk de Mont Blanc met een hoogte van 4810 meter. Frankrijk is door de bergen ook zeer populair bij wandelaars en actieve vakantiegangers. In circa 8 uur kan je vanaf Urecht in Parijs zijn. Ben je op zoek naar een busreis parijs? Kijk dan op Busreizen.nl!

Algemene informatie

Grensdocumenten:
In principe is er geen paspoortcontrole. Wel is het verplicht je in Frankrijk te kunnen legitimeren. Hiervoor is een geldig paspoort of ID bewijs nodig. In sommige gevallen is een rijbewijs ook afdoende, maar ga er niet vanuit dat dit altijd geaccepteerd zal worden.

Munteenheid:
Euro.

Betaalmiddelen:
Omdat men in Frankrijk zo gewend is aan de vele toeristen, met name Nederlanders, zijn de betaaloorzieningen goed in orde. Je kunt gewoon betalen met de Euro of betaalpassen zoals een pinpas of creditcard.
Prijsniveau:
De prijzen zijn in Frankrijk vergelijkbaar met Nederland. Het geven van fooi is wel meer een noodzaak van bij ons. Als vuistgerel kan een fooi van 5 tot 10% als gebruikelijk worden beschouwd. Op toeristische locaties kan met name de horeca wat aan de dure kant zijn.

Reisseizoen:
Het hoogseizoen is van juni t/m augustus. Daarnaast is Frankrijk zeer geschikt voor wintersport tussen december en maart.

Electriciteit:
220-240V.