Schoolvakanties Finland

Finland is één van de rijkste landen van Europa. In het noordoosten van Europa, als onderdeel van scandinavië, is dit prachtige land te vinden. Aan de ene kant liggen Zweden en Noorwegen en aan de andere kant Rusland. Finland is met ruim 330.000 vierkante kilometer ook één van de grootste landen van Europa, het aantal inwoners valt echter reuze mee. Finland bestaat voor het grootste deel uit grote bossen en prachtige meren. Daarin noemen sommige mensen het land ook wel “het land van duizend meren”. De meren zijn het grootste deel van de winter dichtgevroren waardoor ijsvissen een populaire sport is in Finland. De schoolvakanties in Finland zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Wat betreft reistijd kan Finland het beste bezocht worden in de zomer, tenzij je van plan bent op wintersport te gaan. Denk er wel aan dat Finland één van de duurste landen van Europa is. De hoofstad van het land is Helsinki, dit is ook verreweg de grootste stad van het land met meer dan 1 miljoen inwoners en is een echte havenstad. Voordat je op vakantie gaat heb je vaak nog wat spullen nodig. Kijk daarom even bij de Havaianas Sale voor goedkope slippers, of bij de Converse Sale voor goedkope sneakers om lekker te wandelen tijdens je vakantie in finland.

Algemene informatie

Grensdocumenten:
Om je te legitimeren in Finland is een geldig paspoort of ID-kaart nodig. Hiermee mag je maximaal 3 maanden in het land verblijven.

Munteenheid:
Euro.

Betaalmiddelen:
In Finland zijn Credit Cards het meest gebruikte betaalmiddel. Er zijn overal geldautomaten aanwezig en digitale betalingen genieten de voorkeur boven cash.

Prijsniveau:
De prijzen in Finland, en eigenlijk heel Scandinavië, liggen een stuk hoger dan in Nederland. Met name drank is erg duur.

Reisseizoen:
Mei t/m oktober zijn de beste maanden om naar Finland te gaan.

Aanvlieghaven:
Er wordt meerdere keren per dag vanuit Amsterdam naar Helsinki gevlogen.

Telefoon:
Het is geen enkel probleem om in Finland te telefoneren.

Electriciteit:
220V.