Schoolvakanties Duitsland

Duitsland is het grootste buurland van Nederland. Net als Nederland is Duitsland sinds 1990 verdeeld over vijftien bondsstaten met als hoofdstad Berlijn. Bondsstaten zijn vergelijkbaar met Nederlandse provincies, maar waren tot 1871 onafhankelijk van elkaar. De schoolvakanties in Duitsland verschillen per regio, niet verrassend voor een land van dit formaat. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn en de voertaal is Duits. De jongere generatie kan inmiddels ook Engels, maar lang niet iedereen zal je te woord kunnen staan in het Engels. Duitsland is samen met Frankrijk en Spanje één van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Hoewel het weer vergelijkbaar is met Nederland hebben onze oosterburen een land met meer diversiteit. Van stranden in het noorden, grote steden tot culturele dorpjes in het midden en drukke wintersportgebieden in het zuiden, Duitsland heeft het allemaal. Bovendien moeten we het bourgondische eten met veel vlees en bier niet vergeten. Ben je op zoek naar een busreis Berlijn? Kijk dan op Busreizen.nl of Busreis.com. Een busreis Berlijn is absoluut een aanrader tijdens de schoolvakanties!

Algemene informatie

Toerisme: Duitsland beschikt over zoveel natuur en culturele schatten dat het te veel is om hier op te noemen, wij hebben enkele van deze bezienswaardigheden opgesomd en verwijzen je tevens naar de streekinformatie! Naast mooie natuur staat Duitsland natuurlijk ook bekend als industrieland. Zo zijn er diverse fabrieken van automerken in Duitsland te vinden. Op het gebied van schoenen doet Duitsland het ook goed. Zo is onder andere het merk Birkenstock, bekend van slippers en sandalen, afkomstig uit Duitsland. Kijk voor de Birkenstock Sale eens op deze website.

In Berlijn moet je zeker de Gedächtniskirche, ter herinnering aan de oorlog en de de Alexanderplatz, stedenbouwkundig middelpunt van Berlijn bezichtigen.

Voor de Reeperbahn, het uitgaanscentrum in de havenwijk Sankt Pauli ga je naar Hamburg. Ook Hagenbecks Tiergarten is een bezienswaardigheid.

In Tier ga je naar de de Porta Nigra, een stadspoort uit de Romeinse tijd en de Romeinse thermen.

Schwarzwald staat bekend om de Karlsruhe, de noordelijkste toegangspoort tot het Zwarte Woud en de Baden-Baden, het beroemste kuuroord van Duitsland sinds de Romeinse tijd.

Grensdocumenten:
Grenscontrolers zijn er tegenwoordig niet meer, maar je moet in staat zijn een identificatiebewijs e overleggen. We adviseren hiervoor een ID-kaart of paspoort.

Munteenheid:
Euro.

Betaalmiddelen:
In winkels zijn dezelfde betaalmiddelen geaccepteerd als in Nederland.

Prijsniveau:
De prijzen in Duitsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Echter zijn bepaalde zaken als keukens, voedsel en voertuigen in Duitsland goedkoper.

Reisseizoen:
Het gehele jaar door is Duitsland te bezoeken. Het hangt voornamelijk af van wat je wilt gaan doen.