Schoolvakanties Denemarken

Denermarken is onderdeel van Scandinavië en ligt dus ten noorden van Nederland. Ze spreken er Deens, het enige buurland is Duitsland en de hoofdstad is Kopenhagen. Denemarken heeft een vergelijkbaar formaat als Nederland, echter wonen er veel minder inwoners. Nederland zit momenteel rond de 17 miljoen, de Denen daarentegen hebben slechts 5 miljoen inwoners. Wat de meeste mensen niet weten is dat Denemarken bestaat uit maar liefst 474 kleine eilanden en het schiereiland Jutland. Door de ligging van Denemarken heeft het land een enorme kustlijn van maar liefst 7.500 km lang. Deze kust lijkt erg op die van Nederland met voornamelijk zandstranden, duinen en dijken. Met name in de zomer is Denemarken een leuke vakantiebestemming voor kampeerders. Daarnaast zijn stedentrips naar Kopenhagen ook populair. Kopenhagen is verreweg de grootste stad van Denemarken met maar liefst 1.5 miljoen inwoners. Het centrum zit vol eetgelegenheden en bezienswaardigheden, bedenk wel dat Denemarken, en Kopenhagen in het bijzonder, relatief duur is. Wilt u een beetje betaalbaar naar Denemarken dan kunt u het beste buiten de Deense schoolvakanties gaan.

Algemene feiten

Grensdocumenten:
Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart is benodigd, echter gecontroleerd wordt er niet.

Munteenheid:
De Deense kroon (DKR) is de nationale munteenheid, waarbij DKR 50 gelijk staan aan een kleine EUR 7.

Betaalmiddelen:
Men kan in Denemarken betalen met alle mogelijke middelen. Het is in heel Scandinavie heel gewoon om ook voor minder grote bedragen met de creditcard te betalen.

Er zijn veel automaten waar je met je pinpas terecht kunt, maar betalen met de pinpas is minder populair dan bij ons.

Het is geen probleem om euro's te wisselen. Dit kan bij zowel banken als postkantoren. Wie liever niet met veel geld wil reizen, kan Travellers cheques bij de banken kopen en deze in Denemarken verzilveren.

Prijsniveau:
De prijzen zijn net iets hoger dan hier in Nederland. De prijzen van alcoholische dranken liggen daarnaast flink hoger dan in Nederland.

Reisseizoen:
De beste reismaanden zijn april t/m december.

Aanvlieghaven:
Vanuit Amsterdam is het een uur vliegen naar Kopenhagen. Er zijn dagelijkse diensten naar Billund (Legoland) en Århus. Een aantal diensten wordt gevlogen door Maersk Air.

Telefoon:
Het telefoonnetwerk in Denemarken is zeer goed. Bellen is dan ook geen probleem.

Electriciteit:
220V.